Bukit Tabur, Melawati (Part II)


Rileks time... tempat ni dikenali sebagai "1st Stop". Berehat sambil makan makanan energy (coklat) utk tambah stamina. Time ni juga, semua pendaki yang sememangnya 1st time mendaki bukit ni tak tahu lagi bahaya bakal tunggu kat depan tu.. hehehehe.


Biarpun penat dan takut.. ye la beb.. gaung tu curam.. mesti la takut oii... tp para pendaki masih mampu tersenyum dan buat posing maut.. hehehe.. 


Tempat ni kalau jatuh memang mati katak !!! Aku pun seram juga masa nak turun curam ni.. Tapi akhirnya semua pendaki berjaya melepasi halangan pertama ini. Ada lagi halangan yang kedua.. Tapi yang pertama ni la yang paling bahaya.. err.. bahaya bagi aku la.. hehehe.. serius gaung kat bawah tu tinggi.. tak nmpak pun tanah.. cuma daun2 pokok jer !!!


Horayyy !!! Ini puncak pertama yang kami berjaya tawan.. siap ada bendera Jalur Gemilang lagi.. Mula2 ingat setakat ni jer puncak yang ada.. Sekali tengok.. ada 4 puncak yang kami kena tawan sebelum boleh diiktiraf sebagai berjaya.. hehehe.



Finally.... setelah mengharungi perjalanan yang penuh mencabar... kami sampai ke garisan penamat !!! yeahhh !! congrat to all.. biarpun penat.. tapi sempat lg posing untuk gambar kenangan bersama-sama pendaki lain. Maybe next time nak panjat lagi bukit nie.. Errr.. masa gambar ni kena rakam... actually, tanpa disedari semua orang.. ada ular sedang tido kat sebelah kami tu.. Nasib baik xder apa2 kejadian buruk yang berlaku... Tak sabar nak turun. 

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut pasal ekspedisi ni.... sila klik di sini Bukit Tabur..... chowwww !!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

Just said...

sioknya!! tp org nda kena bw! biar la...

Asai said...

Honey... di situ memang serius bahaya.. nanti kita naik Bukit Gasing d PJ.

StellaClaire-Richard said...

ya nmpk mcm bahaya owh..

Wyne @ Mouren Mauve said...

Haha...merajuk sista sa.

Bah, next year, pg lah kamurang sana Mt. Kinabalu.

Asai said...

Stella ~ serius mmg bahaya tmpt tu... jalan nda buli berdua.. kalau nda, silap haribulan salah seorang buli jatuh.

Mouren ~ next year aku bawa sista ko tu naik Bukit Gasing.. yg nda bahaya punya.. buli lari2 lagi sana.

Powered by Blogger.