Tanjung Aru Beach, KK

KALI ni.. jom kita story2 pasal pantai Tanjung Aru…. Kalau tidak tau… tanya ja Tanjung Aru Beach.. Confirmed, everyone knew about this place.. hahaha.. padahal sama ja kan..

This is a very interesting place.. kalau dulu2.. back to 80’s and 90’s.. tmpt ni hanya untuk tmpt beriadah sambil minum air kelapa, menikmati jeruk buah2.. dan yg paling femes… jagung manis Taiwan.. tapi ntah la.. betul ka nda dari Taiwan tu jagung… hehehe.. tapi sekarang ni, sudah ada food court berkonsep moden la kenen yang mempunyai banyak jenis makanan yang disediakan..  sayap ayam panggang… hah.. ni makanan yg paling femes kalau di sana.. dan seluruh Sabah amnya.

Selain tu, tmpt ni jg menggamit kenangan silam… dari zaman dahulu sehingga sekarang, tempat ni mmg femes tmpt couple2 berdating.. come on la bro… banyak port yg boleh dikatakan “hot spot”… hehehe.. isn’t??


Selain pilihan makanan ringan, di sini juga ada disediakan pondok2 selain untuk kemudahan berkelah.. kalau berkelah sambil buat BBQ.. mandi laut.. perrghh… memang best la!

Lepas penat berkelah atau berdating atau saja-saja datang ke sini untuk cuci2 mata melihat pemandangan laut yang luas… memang tidak lengkap jika anda tidak turut menyaksikan panorama matahari tenggelam atau orang putih cakap “sunset”. Believe it or not… memang romantic la suasana time tu… hehehe..


CARA KE SANA

Dari pusat bandaraya KK… anda boleh memilih untuk menaiki bas yang terletak di Terminal Bas bersebelahan Wawasan Plaza. Tambang bas ialah RM1.50 seorang. Bro, bukan susah mau cari bas. Kalau nda tau… Tanya ja orang ramai… malu bertanya, sesat jalan. Cewahhhh…

Tidak suka keadaan bas yang sesak?? Inginkan privasi?? Yaa.. kami ada penyelesaian kepada masalah anda. Dengan menaiki teksi dengan kadar RM17 sehala (4 penumpang), segala masalah anda boleh diselesaikan…

Okay la.. that’s all info for Tanjung Aru Beach. Kalau ada info yang kurang, lu pikir la sendiri… chooowww!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue said...

Ya ampun...ada kah ko suru kami 'pikir sendiri' kalu ada info yg kurang...HAHA!

Ko ada ambil gambar terminal bas kaitu?...ekekeke

Just said...

Muahahahahaah... gilakss ba ni urg! Since dia pnya blog jg kan.. antam ja la kunun!

Next time, I make sure him taking all the relevant photos kio.. ;p

StellaClaire-Richard said...

Hi, 1st time here..
I saw ur blog thru Just.
Nice pictures u have there..of course Sabah bnyk tmpt2 menarik..and u can never cope to take so many beautiful places in Sabah..hehe.
That's the speciality of Sabah.

Have a nice day.. :)

Asai said...

Wyne ~ next time aku ambik gmbr tu driver bas or teksi...

Just ~ antam ja la.... ni blog mcm information kaunter ba kenen... hahaha

Powered by Blogger.