Port Dickson, Negeri Sembilan - Part 1




Salam semua... dah lama sangat tak update blog ni.. meaning aku takde pegi mane2.. takde nak jejalan.. bukan takde bajet... tapi banyak keje yg tak pandai siap2 kat ofis.. huh tension bro.. tp apa leh buat.. dah keje makan gaji.. terpaksa arr buat jg.. huhu.

kali ni aku nk ceciter kat korang psl cuti-cuti yang tak dirancang.. tetibe je start enjin kete.. blah camtu je.. hahahaha.. actually, my wife arr yg ajak bercuti... dia cakap anak2 bosan kat rumah.. hmmm.. anak2 yg bosan ke atau madam ni yg kebosanan.. hehehe.. sorry honey, wrong timing la... you pun nampak I balik keje jam brp kan.. kuar awal pagi.. balik rumah dah lepas waktu solat Isyak.. bukan disengajakan.. tapi terpaksa.. demi sesuap nasi... cheewahhh..

Fikir punye fikir... arrghhhh... lupakan pasal dateline, report, analisis atau anything else related to my office... aku pun dah tension sangat dengan keje-keje kat ofis... tanpa diduga.. di luar jangkaan.. jejari ni busy menaip sms ke hp my wife.. "honey, I really need a rest and want to release my tension as well.. let's go for holiday".. so, madam kat rumah tu ape agik.. happy giler arr.. nasib baik takde mercun.. kalau tak, confirm dia dah bakar depan rumah.. celebrate la konon.

Destinasi percutian kami kali ni takde la jauh sangat.. dekat je... kat Port Dickson, Negeri Sembilan... atau nama singkatan PD.. sebut pasal PD.. mesti you all dah terbayang dengan pantai kan.. lautan selat Melaka yang terbentang luas.. kenapa pilih tempat ni? nak bagi tunjuk kat anak2 macamana rupa laut.. hahahahaha.. kesian budak2 ni.. tengok laut kat dalam tv je.. hehe.. gurau je.

Hari pertama - Sebelum memulakan perjalanan, terlebih dulu ada urusan seri paduka yg perlu kami settle... makan masa sehari jugak arr.. so, kami hanya dapat memulakan perjalanan pada pukul 5.30pm.. dan perlu sampai ke destinasi sebelum jam 8.00pm... sebab? tukang pegang kunci bilik tu dah nak balik rumah.. ye arr.. budak tu keja start 8.00am sampai 6pm je.. alaaa.. kire overtime arr tu.. dpt jugak duit lebih.. betul tak.

Alhamdulillah... highway pun tak jem.. perjalanan lancar.. takde masalah tayar bocor ke.. habis petrol ke.. atau yang sewaktu dengannya... dan kami berjaya sampai ke destinasi dengan selamat pada pukul 7.45pm...

Mayangsari Service Apartment and Resort.... di sini la kami akan menginap sepanjang bercuti selama 3 hari 2 malam di kawasan peranginan ini... hmm.. memang sesuai untuk percutian keluarga.. sewa apartment yang mempunyai 2 bilik + ruang tamu + dapur untuk memasak, lebih jimat daripada sewa bilik kat hotel... tapi ada yang tak best pasal service apartment ni...serius bro.. hmmm.. nanti I bagi komen pasal tempat at the end of my story.. suspen !

Perjalanan selama hampir 2 jam (dari KL ke PD) membuatkan semua merasa penat.. actually, driver je yang penat... penumpang lain best arr.. dapat tido dalam kete.. jelesnye I tengok.. huhuhu.. masa pun dah  pukul 9.30 malam... perut pun dah bergendang... lapar beb lapar.. jom guys, kita pegi memburu makanan kat luar... masuk dalam kete.. tetibe jadi blur.. nak cari makan kat mane ni? kite orang tak survey lagi tempat ni.. even ni kali kedua aku ke sini.. tapi tu dah lama sangat.. last aku jejak kaki kat PD ni tahun 2005.. tu pun sebab tolong hantar member pegi kursus kat sekolah Jabatan Imigresen.. so, tempat terbaik.. kite terjah pasar malam... hehehe.. kat pasar malam ni best jugak.. besar dan banyak gerai.. madam ape lagik.. beli macam2.. nasi ayam.. mee goreng.. ayam goreng.. kuih apam.. air buah.. pop corn.. mainan... perrghhhh... dah mcm kebulur tahap somalia.. atau macam nak simpan stok makanan untuk sebulan je.. bawa bertenang honey.. banyak2 mengucap.. hahahahaha.. pusing kat pasar malam tu kejap je.. dah dapat apa yang kami cari, terus balik apartment... makan.. makan.. makan.. perut pun dah kenyang.. masa untuk berehat.. anak2 tido awal... more activities waiting for us tomorrow..

to be continue..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

StellaClaire-Richard said...

ya lama ko tdk update blog oh...

nice place to visit ni :)

Asai said...

busy ba d ofis... sampai mau pigi toilet pun fikir 2x ooo..

Powered by Blogger.